info@artik.hr+385 (0)98 258 635Kontakti menu

Advent u MADRIDU

Advent u MADRIDU 1
Advent u MADRIDU 2
Advent u MADRIDU 3
Advent u MADRIDU 4
Advent u MADRIDU 5
Advent u MADRIDU 6
Advent u MADRIDU 7
Advent u MADRIDU 8
Advent u MADRIDU 9
Advent u MADRIDU 10
  • 15.-18.12.2019. (4 puna dana)
  • Avion - Autobus - Avion
  • 1.799 Kn1.899 Kn

1. dan / 13.12.: ISTRA – ATR BERGAMO – MADRID

Polazak iz Istre u ranim jutarnjim satima. Transfer autobusom do zračne luke Bergamo. Po dolasku slijedi check-in i let aviona u 10:45 za Madrid. Dolazak u Madrid u 13:10. Po dolasku slijedi ukrcaj u autobus i odlazak prema Madridu uz panoramski razgled grada: Corrida, stadion Real Madrida Santiago Bernabeu, Parque de El Ritiro, Atocha… Odlzak u hotel. Smještaj u hotelu. Vrijeme za odmor i osvježenje. U kasnim poslijepodnevnim satima mogućnost odlaska u centar grada gradskim prijevozom. Slobodno u centru grada za večeru i za uživanje u bogatom noćnom životu Madrida. Povratak u hotel. Noćenje.

 

2. dan / 14.12.: MADRID

Doručak u hotelu. Ujutro odlazak javnim prijevozom i pješice na  razgled španjolske prijestolnice:  trg Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Puerta de Alcala, Plaza de Castilla uz pauzu na glavnom  gradskom  trgu  Plaza Mayor. U nastavku šetnja kraljevskim parkom Retiro, jednim od najljepših i najvećih gradskih parkova Europe ili šarolikim gradskim trgovima s terasama kafića na kojima možete isprobati tradicionalna jela poput paelle, gazpacha, tortille... Pauza za individualni ručak. Nakon ručka mogućnost posjeta jednom od muzeja kojima se Madrid može pohvaliti:  Prado koji se ubraja među najbogatije svjetske muzeje, s najboljom svjetskom zbirkom djela slavnih španjolskih umjetnika: Velazquez , El Greco, Goya, Ribera, Murill ili “ Centro del arte Reina Sofia” - sa stalnom postavom djela slikara Miró, Dalí, gdje se nalazi slavna Picassova “Guernica“ (ulaznica dodatni paket).  Slobodna večer za istraživanje noćnog života Madrida. Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan / 15.12.: MADRID – TOLEDO - MADRID

Doručak u hotelu. Nakon doručka fakultativni odlazak na poludnevni izlet do prekrasnog Toleda (cca 70 km), srednjovjekovnog grada-muzeja pod UNESCO zaštitom fascinantne arhitekture, poznat i kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske. U njemu je u srednjem vijeku 16 st. je živio veliki slikar El Greco.  Šetnja povijesnim dijelom grada: katedrala, Samostan San Juan de los Reyes, Alcazar, Crkva sv. Tome sinagoga Santa Maria La Blancha i crkva San Juan de los Reyes. Povratak u Madrid. U poslijepodnevnim satima preporučamo posjet Kraljevskoj palači iz 18 st., jednoj od najbolje očuvanih u Evropi (ulaznica dodatni paket), simbolu Madrida, gdje se održavaju najznačajnije kraljevske ceremonije dok je za sve ljubitelje nogometa  nezaobilazan posjet stadionu Santiago Bernabeu (ulaznica dodatni paket). Nakon razgleda slobodna večer za istraživanje noćnog života Madrida. Povratak u hotel. Noćenje.


4. dan / 16.12.: MADRID – EL ESCORIAL – VALLE DE LOS CAIDOS – MADRID – BERGAMO ATR – ISTRA

Doručak u hotelu. Nakon doručka fakultativni izlet u mjesto San Lorenzo de El Escorial (udaljen 45 km od Madrida). Tu se nalazi povijesna rezidencija španjolskih kraljeva El Escorial koja se sastoji od samostana, crkve, kraljevske palače, muzeja i škole (pod zaštitom UNESCO-a od 1984. godine). Slijedi razgled uz posjet najvažnijim dijelovima kompleksa. Nakon razgleda slijedi vožnja autobusom (oko 20 minuta) do Valle de los Caidos, kompleksu koju uključuje Basilica de la Santa Cruz del Valle de los Caiodos uz monumentalni ulaz. Kompleks je sagrađen između 1940 i 1958 godine, po nalogu Francisca Franka kao spomenik za poginulog Jose Antonio Primo de Rivera, utemeljitelja Španjolskih Falanga koji je poginuo za vrijeme građanskog rata u Španjolskoj i za ostalih 33.872 žrtva koje su poginule na obje strane za vrijeme građanskog rata. Nakon razgleda povratak u Madrid. Slobodno poslijepodne za individualne razglede i za pogledati još nešto ako se nije stiglo dan prije. Slijedi transfer do zračne luke. Check-in, i let iz Madrida za Bergamo u 21:00 sati. Dolazak u Bergamo oko 23:20. Slijedi autobusni transfer prema Istri. Dolazak u I stru u jutarnjim satima.

Cijena putovanja uključuje:

- Transfer na relaciji Istra – Zračna luka Orio al Serio (Bergamo)
- Transfer na relaciji Zračna luka Orio al Serio (Bergamo) – Istra
- Letovi na relacijama Orio al Serio – Madrid – Orio al Serio
- 2 komada prtljage po osobi 1. kofer 55x40x20 (max 10 kg) i dodatni 2. ruksak 30x20x20 (max 5 kg)
- 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u 1/2 i 1/3 sobama u Madridu
- Prijevoz komfornim turističkim autobusom na gore navedenim relacijama
- Razgledi po programu (bez ulaznica)
- Licencirani turistički pratitelj putovanja
- Organizacija putovanja
- Osiguranje od odgovornosti
- Jamčevina
- PDV

Cijena putovanja ne uključuje:

- Aerodromske pristojbe 1.190,00 kn
- Boravišna pristojba 01,00 / 4,00 € po noći – plaća se u hotelu
- Dodatna prtljaga (max 20 kg) 30,00 € po letu (222,00 kn)
- Nadoplata za jednokrevetnu sobu (za sve dane) 79,00 € (599,00 kn)
- Zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza na upit u agenciji

DODATNI PAKET (informativne cijene – rezervacija kod prijave):
- Poludnevni izlet u Toledo sa ragledom (autobus, pratnja, vodič…) 69,00 €
- Poludnevni izlet u Valle de los Caidos i El Escorial 59,00 €
(autobus, vodič, pratnja, ulaznice…)
- Ulaznica na stadion Santiago Bernabeu (Real Madrid) 25,00 €
- Reina Sofia 10,00 €
- Muzej Prado 15,00 €
- Kraljevska palača 10,00 €