info@artik.hr+385 (0)98 258 635Kontakti menu

ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR

ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 1
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 2
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 3
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 4
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 5
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 6
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 7
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 8
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 9
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 10
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 11
ANDALUZIJA (Španjolska) i GIBRALTAR 12
  • 06.-10.10.2019.
  • 5 dana / Avion - Autobus - Avion
  • 2.999 Kn3.199 Kn

0. dan / 05.10.: Istra – ATR

Polazak iz Istre u večernjim satima. Transfer autobusom do zračne luke. Po dolasku slijedi check-in i let aviona u 7:00 za Malagu.

 

1. dan / 06.10.: ATR – MALAGA – Torremolinos

Slijetanje u Malagi u 9:40 sati. Nakon slijetanja ukrcaj u autobus i odlazak na razgled Malage rodni grad Pabla Picassa i Antonia Banderasa. Slijedi odlazak pred Alcazabu i Gibralfaro – dvije tvrđave koje se uzdižu iznad Malage – prekrasan vidikovac sa kojeg se pruža prekrasan pogled na cijelu Malagu. S Gibralfara dolazi slika koja se nalazi na većini razglednica (pruža se prekrasan pogled na Arenu u Malagi). Slijedi nastavak razgleda sa Kuća Picasso, Teatro Cervantes, Plaza de la Merced, Centralni trg, Plaza San Juan De Dios, povijesni centar Malage, Plaza de la Marina, katedrala ‘Manquita’ kojoj domaćini tepaju jednoruka dama zbog toga što ima samo jedan toranj, Crkva sv. Jakova, Santiago gdje je kršten Picasso i Palacio de Buena, vista iz 16. st. gdje je smješten Muzej Picasso, Teatro Romano, marina u Malagi… Svakako posjetit ćemo i najpoznatiji Bar: Restaurant El Pimpi. Slobodno vrijeme u centru grada. Preporučamo probati čuvene pržene ribice. Nakon slobodnog za shopping i suvenire ukrcaj u autobus i vožnja od 20ak minuta do Torremolinosa. Smještaj u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor ili za šetnju uz more ili kupovinu. Fakultativna večera u hotelu. Poslije večere slobodno za šetnju kroz Torremolinos uz mnoštvo barova, suvenirnica i sl. Povratak u hotel. Noćenje.


2. dan / 07.10.: Torremolinos – GIBRALTAR – Torremolinos

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet autobusom (oko 1:45 sati vožnje) za Gibraltar, britanski prekomorski teritorij na dominantnoj stijeni koja nadgleda tjesnac između Europe i Afrike. Dolazak u La Lineu, granični grad koji u prijevodu znači linija. Pješački prelazak granice Gibraltara i razgled: Aerodrom koji presijeca aveniju Winstona Churcilla, ulicu kojom ćemo mi ušetati u grad, glavni trg Grand Casemats square, glavna shopping ulica Main Street, gradske zidine, kraljevski bastion podno stijene, groblje iz 18. stoljeća na kojemu su pokopani vojnici poginuli u bitci kod Trafalgara. Slobodno vrijeme za penjanje na stijenu. Moguć je pješački uspon strmom liticom, mini busom ili uspon jednom od gibraltarskih atrakcija, žicarom koji traje oko 6 minuta. Na vrhu stijene vidjeti ćete majmune koji su ovdje doneseni iz Afrike. Ima ih oko 200 raspoređenih u 4 obitelji te o njima budno paze. Slobodno vrijeme do polaska. Nakon slobodnog vremena povratak u Torremolinos. Slobodno poslijepodne. Fakultativna večera u hotelu. Poslije večere preporučamo odlazak na večernju šetnju Torremolinosom popiti sangriju a možda i otići u jednu od diskoteka. Noćenje.


3. dan / 08.10.: Torremolinos – NERJA – GRANADA (Alhambra i Generalife) – Torremolinos

Doručak u hotelu. Slijedi ukrcaj u autobus i vožnja (oko 1 sat) obalom Costa del Sol. Dolazak do jednog od najpitoresknijih mjestašca uz obalu Neriji, gdje se nalazi jedna od najljepših špilja Španjolske (fakultativni paket). Nastavak autobusom (oko 1:30 sati) do mjesta Granade. Slijedi razgled Alhambre – najposjećenijeg turističkog lokaliteta u Španjolskoj (fakultativni paket). Obavezno rezervirati unaprijed online kako bi se izbjeglo dugo čekanje u redu.  Alhambra je najznačajnija i najbolje očuvana maurska palače iz 13. st.. Alhambra znači “crvena” po boji planine. Ulaz je moguć kroz dva vrata – Puerta de las Armas i Puerta de la Justicia. Unutar samog kompleksa osim same maurske palače Al Casabe nalazi se i palača Carla. V. Same palače okružuju prekrasno očuvani vrtovi Generalife sa mnoštvom malih fontana. Prekrasno mjesto za odmor i uživanje u hladovini sa pogledom na Sacromonte gdje u večernjim satima u špiljama se plese Flamenco. Računajte da razgled cijelog kompleksa Alhambre i Generalife  može potrajati i do 3 sata, te se svakako opskrbite vodom i voljom za hodanjem. Nakon pauze da se nešto prezalogaji slijedi razgled centra grada i gradskih znamenitosti uz pratnju vodiča. Granadska Katedrala, izgrađena od kralja Ferdinanda i kraljice Izabele povodom oslobođenja Granade od Maura. Calle Elvira, arapska ulica u kojoj svake večeri možete osjetiti arapski duh Granade, trgovi Plaza Nueva i Plaza de Santa Anna – arapski dio Granade Albecin koji je pod zaštitom UNESCO-a, kvart prepun bijelih kuća koje podsjećaju na sjevernoafričke gradove. Povratak u Torremolinos. Fakultativna večera. Noćenje.


4. dan / 09.10.: Torremolinos – CORDOBA – SEVILLA

Doručak u hotelu. Nakon doručka spremanje prtljage u autobus i polazak prema Cordobi. Po dolasku slijedi razgled u pratnji lokalnog vodiča “najmaurskijeg” španjolskoga grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus: džamija “Mezquita” (fakultativni paket), simbol grada i čudo islamske arhitekture, koja je nakon „rekonkviste“ pretvorena u kršćansku katedralu, rimski most preko rijeke Guadalquivir s kulom Calahorra, slikovita židovska četvrt Juderia sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st. pod zaštitom UNESCO-a… Nakon razgleda slobodno vrijeme. Poslije slobodnog vremena polazak autobusom prema Sevilli. Po dolasku slijedi smještaj u hotel (u širem području grada) uz vrijeme za osvježenje. Fakultativni odlazak na večeru. Nakon večere odlazak na uvodno upoznavanje Seville i odlazak na Flamenco (fakultativni paket) ili na šetnju gradom. Slijedi povratak u hotel. Noćenje.


5. dan / 10.10.: SEVILLA – Orio al Serio ATR – Istra

Doručak. Slijedi nastavak razgleda Seville, glavnog grada pokrajine Andaluzije u pratnji lokalnog vodica: Reales Alcazar, nekadašnja maurska vladarska palača s prekrasnim vrtom (fakultativni paket), veličanstvena Seviljska katedrala (fakultativni paket) s preko 30 oltara, slikama velikih španjolskih majstora Zurbaranom i Goyom te mauzolejom u kojem se nalazi grobnica Kristofora Kolumba, 96 m visok toranj Giralda koji je simbol Seville, gradski trg Plaza Nueva,  prekrasni park Marije Luise, gradska vijećnica Ayuntamiento... Nakon razgleda slobodno vrijeme za suvenire i individualne razglede i za nešto prezalogajiti. Preporuka je probati lokalne TAPASE – male marende. Slijedi nastavak šetnje kroz tipični seviljski kvart Barrio Santa Cruz, Zlatni toranj – Torre d’ Oro, odakle su u 16. st. isplovljavali Magellan i Cortez, Seviljsko sveučilište, Plaza de Espana, mjesto gdje je sniman film Ratovi zvijezda, te možda i najraskošniji trg u Sevilli koji je u početku služio kao tržnica. Slobodno vrijeme do 18:00 sati. Slijedi ukrcaj u autobus i vožnja d zračne luke u Sevilli. Check-in i let avionom prema Orio al Serio (Bergamo). Po dolasku, ukrcaj u autobus i povratak prema kući. Dolazak u Istru u ranim jutarnjim satima.


CIJENA od 45 do 50 platežnih:  3.199,00 kn

FIRST MINUTE CIJENA (do 05.08.2019.): 2.999,00 kn


NAPOMENA: Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 30 uz korekciju cijene.

Za ovaj izlet vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije ''ARTIK'' d.o.o.
Cijena putovanja uključuje:

- Transfer na relaciji Istra – Zračna luka
- Transfer na relaciji Zračna luka Orio al Serio (Bergamo) – Istra
- Letovi na relaciji Italija – Malaga i Sevilla – Orio al Serio
- 2 komada prtljage po osobi 1. kofer 55x40x20 (max 10 kg) i dodatni 2. ruksak 30x20x20 (max 5 kg) u povratku
- 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*/4* u 1/2 i 1/3 sobama u Malagi (Torremolinos)
- 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama u širem području Seville
- Prijevoz komfornim turističkim autobusom na gore navedenim relacijama
- Razgledi po programu (bez ulaznica)
- Licencirani turistički pratitelj putovanja
- Organizacija putovanja
- Osiguranje od odgovornosti
- Jamčevina
- PDV

Cijena putovanja ne uključuje:

- Aerodromske pristojbe (za oba leta) 1.190,00 kn
- Boravišna pristojba 01,00 / 4,00 € po noći – plaća se u hotelu
- Dodatna prtljaga (max 20 kg) 30,00 € po letu (222,00 kn)
- Nadoplata za jednokrevetnu sobu (za sve dane) 135,00 € (995,00 kn)
- Zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza na upit u agenciji


DODATNI PAKET (informativne cijene – vrlo povoljno): ODRASLI / +65 GODINA
3 večere u Torremolinosu + 1 Večera u Sevilli 32,00 € / 32,00 €
Izlet u Gibraltar + tura mini busom i vodičem na engleskom 39,00 € / 39,00 €
Posjet Alhambri i Generalifu sa vodičem i slušalicama u Granadi 30,00 € / 30,00 €
Posjet Mezquiti sa vodičem i slušalicama u Cordobi 16,50 € / 16,50 €
Posjet Real Alcazar sa vodičem i slušalicama u Sevilli 18,00 € / 11,00 €
Posjet katedrali u Sevilli i tornju Giralda sa vodičem i slušalicama 14,00 € / 09,00 €
TOTAL: 149,50 € (odrasli) / 137,50 € (+65 godina)


Eventualne ostale ulaznice (informativne cijene): Flamenco u Sevilli + piće 30,00 €, Ulaznice u špilju u Neriji 15,00 €, Picassova rodna kuća u Malagi 4,00 €, palača Alcazaba i Gibralfaro u Malagi 5,50 €…