info@artik.hr+385 (0)98 258 635Kontakti menu

BERLIN

BERLIN 1
BERLIN 2
BERLIN 3
BERLIN 4
BERLIN 5
BERLIN 6
  • 07.-10.06.2020. / 4 dana
  • AVIONOM
  • 1.699 Kn1.799 Kn

1. DAN / 07.06. / Nedjelja: ISTRA – VENECIJA – BERLIN

Polazak iz Istre u ranim jutarnjim satima (02:30). Transfer turističkim autobusom do Aerodroma Venezia. Nakon check ina polet aviona u 07:00 sati sa slijetanjem u 08:40 u Berlinu. Po dolasku u Berlin, transfer do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora popodnevna šetnja Alexanderplatzom i okolicom. Trg koji je prije II sv. rata određivao ritam grada, zadnjih desetak godina povratio je stari ugođaj grada. Na trgu se nalazi i čuveni Fernsehnturm, najviša građevina u Njemačkoj U okolici se nalazi i četvrt Nikolaiviertel jedna od najstarijih u gradu, obnovljena krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća. Večer slobodna za vlastite programe. Predlažemo odlazak do Hackescher četvrti, pune restorana i barova. Povratak u hotel. Noćenje.


2. DAN / 08.06. / Ponedjeljak: BERLIN

Doručak u hotelu. Nakon doručka odlazak na razgled grada javnim prijevozom. Razgled počinjemo s Reichstagom, nekad sjedište parlamenta do podmetnutog požara nacionalsocijalista 1933. godine ponovno je to postalo 1990. nakon ujedinjenja Njemačke. Nastavljamo do Brandenburških vrata, jednog od najpoznatijih simbola njemačke. Put nas dalje vodi preko Parisier platza, avenije Unter den Linden i Gendarmenmarkta do otoka muzeja i katedrale. Poslijepodne obilazimo Checkpoint Charlie, najpoznatiji simbol podijeljenosti Njemačke nakon II sv. rata, nastavljamo uz sjedište zloglasnog SS-a do Potsdamer Platza, trećeg i najmodernijeg centra Berlina. Nastavljamo šetnjom uz Tiergarten (djece s kolodvora ZOO), do Kaiser-Wilhelm Gedachtniskirche, vječnim podsjetnikom savezničkog bombardiranja. Nastavljamo avenijom Kurfürstendamm, centrom nekadašnjeg zapadnog Berlina. Večer slobodna za vlastito otkrivanje grada. Povratak u hotel. Noćenje.


3. DAN / 09.06. / Utorak: POTSDAM – CHARLOTTENBURG – BERLIN

Doručak u hotelu. Fakultativni poludnevni izlet do obližnjeg Potsdama (doplata). Jedno od središta europskog prosvjetiteljstva može se podićiti parkom Sanssouci, kompleksom palača s prostranim perivojem pod zaštitom UNESCO-a. Posjet dalje vodi do nizozemske četvrti i ruske kolonije Aleksandrowka s tipičnim ruskim drvenim kućama iz 19. stoljeća. Ako odlučite ostati u gradu predlažemo da posjetite čuvenu robnu kuću KaDeWe, jednu od najvećih u svijetu ili iskoristite vrijeme za šetnju uz rijeku Spree u okolici Friedrichstrassea. Poslijepodne predlažemo odlazak na razgled dvorca Charlottenburg, največoj palači grada i jedinoj gradskoj carskoj rezidenciji. Večer slobodna za vlastite programe. Povratak u hotel. Noćenje.


4. DAN / 10.06. / Srijeda: BERLIN – VENEZIA – ISTRA

Doručak u hotelu. Nakon doručka odjava u hotelu i slobodno vrijeme za individualne razglede do poslije podne. Predlažemo posjet Otoku Muzeja. U kasnim poslijepodnevnim satima ukrcaj u autobus i vožnja do zračne luke. Check in i let zrakoplovom do Venecije. Po dolasku u Veneciju, ukrcaj u autobus i povratak prema Istri. 


FIRST MINUTE cijene (vrijedi do 31.03.) = 1.699,00 kn

REDOVNA CIJENA (vrijedi od 01.04.) = 1.799,00 kn


NAPOMENA: Minimalni broj putnika za realizaciju putovanja je 20 putnika.

Za ovaj izlet vrijede Opći uvjeti putovanja turističke agencije ''ARTIK'' d.o.o. 


Cijena putovanja uključuje:

- Transfer autobusom Istra – zračna luka Venezia
- Transfer autobusom zračna luka Venecija – Istra
- Let avionom na relaciji Italija – Berlin – Italija
- Ručna prtljaga dimenzije (56x45x25 cm bez ograničenja težine)
- Transfer autobusom u Berlinu od zračne luke do hotela i nazad
- 3 x noćenje / doručak u hotelu 3*/4* u Berlinu
- Razgledi po programu u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja
- Pratitelj putovanja - vodič
- Organizacija putovanja
- Osiguranje od odgovornosti
- Jamačevina
- PDV

Cijena putovanja ne uključuje:

- Aerodromske pristojbe - takse (obavezne za sve) 999.- kn

- Izlet u Potsdam (min 15 prijavljenih) 199.- kn -preporuka-
- Dvorac Sanssouci u Potsdamu 12.- € -preporuka-
- Karta za Metro (jedan smjer) 2,7 €
- Karta za Metro (dnevna) 07.- €
- Dvorac Charlottenburg 12.- €
- Muzej Pergamon 12.- €
- TV Toranj 20.- €

- Zdravstveno osiguranje + otkaz putovanja (do 60 god.) 109.- kn -preporuka-
- Nadoplata za jednokrevetnu sobu (za 3 noći / 4 dana) 949.- kn
- Dodatna prtljaga do 15 kg (oba smjera) 389.- kn