info@artik.hr+385 (0)98 258 635Kontakti menu

Politika kolačića

Artik se zalaže za Vaša prava privatnosti u online svijetu te je posvećen transparentnosti o tehnologijama koje koristi. Artik koristi "kolačiće" kako bi prikupio statističke podatke o posjetiteljima i zabilježio informacije o Vašim preferencijama dok se krećete ovom web stranicom. Svrha našeg korištenja kolačića je poboljšati uporabu naše web stranice za Vas kao posjetitelja.

Kolačići

Kako bi se osigurao ispravan rad naše web-stranice, ponekad na Vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići. Isto čini i većina velikih web-mjesta.

Što su kolačići?

Kolačić je mala tekstna datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu određenom web-mjestu. S pomoću kolačića web-mjesto pamti Vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) tijekom duljeg razdoblja, pa ih nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-mjesto odnosno pri pregledavanju njegovih različitih stranica.

Artik koristi "kolačiće" kako bi prikupio statističke podatke o posjetiteljima i zabilježio informacije o Vašim preferencijama dok se krećete ovom web stranicom. Svrha našeg korištenja "cookies" je poboljšati uporabu mjesta za Vas kao posjetitelja.
Koristimo sljedeće vrste kolačića:

  • Trajni kolačići. Koristimo trajne kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva korištenja stranica. To uključuje bilježenje vašeg prihvaćanja naše Politike kolačića za uklanjanje poruke o kolačićima koja se prvi put pojavljuje kad koristite stranice.
  • Kolačići sesije. Kolačići sesije su privremeni i brišu se iz vašeg uređaja prilikom zatvaranja vašeg preglednika. Koristimo kolačiće sesije za pomoć u praćenju korištenja interneta kako je opisano iznad.

Možete odbiti prihvatiti kolačiće preglednika aktivacijom odgovarajuće postavke na vašem pregledniku. Međutim, ako odaberete ovu postavku, možda nećete moći pristupiti određenim dijelovima stranica. Ako niste prilagodili postavke preglednika tako da odbija kolačiće, naš sustav će izdati kolačiće kad usmjerite svoj preglednik na naše stranice.

Podaci koje prikupe stranice i/ili putem kolačića koji se mogu postaviti na vaše računalo neće se čuvati dulje nego je potrebno za ispunjenje svrhe navedene iznad. U svakom slučaju, takve informacije neće se čuvati dulje od jedne godine.

Vrsta i svrha kolačića

  • Apsolutno neophodni / Tehnički - Ovi su kolačići neophodni kako bismo mogli raditi s našim stranicama tako da im možete pristupiti kako ste zahtijevali. Ovi kolačići, na primjer, omogućuju nam prepoznati da ste kreirali račun i prijavili se u taj račun kako biste pristupili sadržaju stranice. Oni također uključuju kolačiće koji nam omogućavaju zapamtiti vaše prethodne radnje unutar iste sesije pregledavanja i osigurati naše stranice.
  • Analitički / Izvedbeni - Ove kolačiće koristimo mi ili pružatelji usluga treće strane za analizu kako se stranice koriste i kako rade. Na primjer, ovi kolačići prate koje su stranice najposjećenije i s kojih lokacija dolaze naši posjetitelji. Ako se pretplatite na bilten ili na drugi način registrirate na stranicama, ovi kolačići mogu biti u uzajamnoj vezi s vama. Ovi kolačići uključuju, na primjer, kolačiće Google Analytics.
  • Funkcionalni - Ovi kolačići omogućavaju nam upravljanje stranicama u skladu s vašim izborima. Ovi kolačići dopuštaju nam "zapamtiti" vas između posjeta. Na primjer, prepoznat ćemo vaše korisničko ime i zapamtiti kako ste prilagodili stranice i usluge, primjerice podešavanjem veličine teksta, fontova, jezika i drugih dijelova mrežnih stranica koje se mogu mijenjati te vam pružiti iste prilagodbe tijekom budućih posjeta.

Kako se kontroliraju kolačići?

Kolačiće možete kontrolirati i/ili izbrisati prema želji. Više informacija potražite na: aboutcookies.org. Možete izbrisati sve kolačiće koji su već pohranjeni na računalu, a postavke većine preglednika omogućuju blokiranje pohrane kolačića. Ako blokirate kolačiće, možda ćete pri svakom posjetu web-mjestu morati ručno prilagođivati neke željene postavke, a određene usluge i funkcije možda neće biti dostupne.